Sayfalar

21 Mart 2009 Cumartesi

Uskumru

1 Adet Soğan (Doğranacak), 1,5 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 2 Adet Uskumru Fileto (500 Gr.) 25 Gr. Dolmalık Fıstık, 1/2 Çay Kaşığı Kuş Üzümü, 1/4 Çay Kaşığı Yenibahar, 2 Çorba Kaşığı Maydanoz (Kıyılmış) 1,5 Çorba Kaşığı Limon Suyu, Tuz, Karabiber.

Balıkları haşlayın; derisini kılçıklarını çıkartıp doğrayın. Soğanları yağda hafif sararttıktan sonra; balıkları, fıstığı, üzümü, yenibaharı, tuz ve karabiberi ilave edin. Hafif ateşte balıklar yumuşayıncaya kadar kısa bir süre pişirip maydanozları ilave edin. Servis tabağına koyunca biraz soğumasını bekleyin, sonra limon suyunu ilave ederek oda sıcaklığında servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder