Sayfalar

21 Mart 2009 Cumartesi

Sütte Levrek

Levrek 1,3 – 1,5 Kg/Adet, 1/2 Lt. Yağsız Süt, 100 Ml. Zeytinyağı, 2 Yumurta Sarısı, 2 Soğan, 1 Limon, 100 Gr. Çarliston Biber, 300 Gr. Patates, 2 Defneyaprağı, Çekirdek, Karabiber.

Levrek temizlenerek derisine bıçak atmadan tüm bırakılır. İstenilen miktarda tuzlanarak 30 dk. bekletilir. Çukur bir kapta: süt, yumurta sarısı ve zeytinyağı birlikte çırpılır. Soğanlar çok ince olarak halka çekilir. Yine ince kabuklu bir limon, kabuğu ile birlikte halka doğranır. Çarlistonlar çekirdekli kısmını da alacak şekilde baş tarafından kesilerek temizlenip tüm bırakılır. Patatesler iyice yıkanarak, çatal batırıldığında çataldan düşmeye ramak kalmış kıvamda haşlanır, tekrar soğuk su ile kabukları zedelenmeyecek şekilde iyice yıkanır. Balığın boyunu alacak boydaki çukur bir borcam kaba balık yerleştirilir. İçine ve üstüne: çekirdek, karabiber, soğan, limon, defneyaprakları yerleştirilir. Çarlistonlar ve kabuklu patatesler tüm olarak etrafına yerleştirilir. Hazırlanmış sütlü karışım balığın üstüne dökülür. Tam sızdırmazlık sağlayacak şekilde borcamın üstü alüminyum folyo ile kapatılır. 230 c fırında 40 dakika pişirilerek servis yapılır.

Tarif için Hilmi Kurdak'a teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder