Sayfalar

21 Mart 2009 Cumartesi

Karides Soslu Kalkan

4-8 Parça Kalkan (1Kg) 200 Gr. Karides (Haşlanmış ve ayıklanmış), 200 Ml. Beyaz Şarap, 200 Ml Su, 200 Ml. Süt, 2 Çorba Kaşığı Tereyağı, 2 Çorba Kaşığı Un, 50 Gr.Çedar Peynir (Parçalanmış), 50 Gr. Parmesan Peyniri (Rendelenmiş), 1-2 Dilim Taze Ekmek İçi, (Ufalanmış) 1 Soğan (Doğranmış), Birkaç Dal Maydanoz, 1 Defneyaprağı, Top Karabiber, Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber.

Fırını 190 c Isıtın. Kalkanları borcam tarzı ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin; tuz, şarap, defneyaprağı, soğan, maydanoz, top karabiber ve suyu ekleyip üstünü kapatın. 25 dk. balığın eti pişip dirileşene kadar fırında pişirin. Balıklar piştikten sonra; deri ve kılçıklarını ayıklayıp bir tabağa alın.

Borcamda kalan balık suyunu atmayın sos yaparken kullanacaksınız (300 ml) . Bir tencereye tereyağını koyarak eritin, unu ilave ederek 1 dk kavurup tencereyi ateşten alın. Karıştırarak, azar azar balık suyunu ilave edin. Tencereyi tekrar ateşe koyarak, sos kaynayıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Azar azar sütü ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin. Ateşi kısıp karidesleri ilave edin; 1–2 dk daha pişirip; çedar peynir, tuz, kırmızıbiber ve karabiberi sosa ilave edin, 1 dk daha karıştırarak pişirin ve sosu balıkların üzerine dökün. Ufalanmış ekmek içi ve parmesan peyniri balıkların üstüne serpip minik tereyağı parçacıklarını koyun. Fırının ızgarasında üstü kızarıp pembeleşinceye kadar pişirip servis yapın.

Kaynak: A La Carte - Saime Münir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder