23 Mart 2009 Pazartesi

Şarap Soslu Et II

Şarap Soslu Et ( 4 Kişilik )

800 Gr. Dana Kuşbaşı (İri doğranmış) Zeytinyağı, 1 Büyük Baş Soğan (Halka halka doğranmış), 1 Tepeleme Çorba Kaşığı Un, 425 Ml Kırmızı Şarap (Burgundy), 2 Diş Sarımsak (Kıyılmış), 1 Çay Kaşığı Kekik, 1 Defne Yaprağı, 350 Gr. Arpacık Soğan, 200 Gr. Mantar, Tuz, Karabiber.

Büyük kapaklı bir tencerede, yüksek ateşte, 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile etleri azar azar üzerleri kızarıncaya kadar 2–3 dk kızartın. Pişen etleri süzerek bir tabağa alın, yağ eksilirse ilave edin. Kalan etleri de bu şekilde pişirin. Halka kesilmiş soğanı tencereye koyup kavurun. Etleri tekrar tencereye koyun, unu serpiştirerek karıştırın. Azar azar şarabı ilave edin, karıştırın. Sarımsak, kekik, defneyaprağı, tuz, karabiberi ilave ederek tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte bir saat pişirin. Bir tavada zeytinyağı ile arpacık soğanları kavurun, tencereye ekleyin. Mantarları kavurun, tencereye ekleyin. Kısık ateşte bir saat daha pişirin, defneyaprağını atıp, servis yapın.

Kaynak: A La Carte - Saime Münir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder