Sayfalar

23 Mart 2009 Pazartesi

Şarap Soslu Et I

Şarap Soslu Et

1 Kg Dana Eti ( İri kuşbaşı doğranmış ), 2 Çorba Kaşığı Un, 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 2 Defne Yaprağı (parçalamayın), 2 Çorba Kaşığı Maydanoz (Kıyılmış), Tuz, Karabiber.
Şarap Sos: 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 2 Diş Sarımsak (Kıyılmış), 1 Soğan (Doğranmış), 1 Havuç (Doğranmış), 1 Küçük Kereviz (Doğranmış), 2 Çorba Kaşığı Un, 600 Ml Et Suyu (2 + 2/5 Su bardağı), 300 Ml Kırmızı Şarap (1 + 1/5 Su bardağı), 1 Kutu Domates Püresi (200 ml)

Önce sosu hazırlayın. Bir tencerede zeytinyağı ile soğan, sarımsak, havuç ve kerevizi 5 dk kavurun. Unu ekleyip iyice karıştırın, orta ateşte kahverengileşinceye kadar kavurmaya devam edin. Sürekli karıştırarak unu yakmamaya özen gösterin. Tencereyi ateşten alın, yavaş yavaş et suyu, kırmızı şarap ve domates püresini ekleyin. Tekrar ateşe koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak 10 dk kaynatın. Sosu süzgeçten geçirerek bir kaba alın, sebzeleri atin.

Etleri una bulayın, büyük bir tencerede sıvıyağ ile kahverengileşinceye kadar kavurun. Hazırladığınız sosu tencereye koyarak iyice karıştırın. Defneyaprağı, tuz, karabiberi ilave edin ve kaynayana kadar karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 2 saat pişirin. Et piştikten sonra defneyapraklarını atıp maydanozları ekleyin ve servis yapın.

A La Carte - Saime Münir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder