Sayfalar

23 Mart 2009 Pazartesi

Şarap Soslu Bonfile

Şarap Soslu Bonfile

600 Gr Bonfile (4 parça), 2 Çorba Kaşığı Zeytniyağı, 4 Patates (küçük), 4 Dal Fesleğen (kıyılmış), 1 Su Bardağı Süt, 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı, Tuz, Karabiber.

Etlerin pişmesi kısa süreceği için önce sosu hazırlayın. Sosun pişmesine yakın bir tavada zeytinyağı ile etleri kızartın.

Şarap Sos: 1 Su Bardağı Kırmızı Şarap, 1 Çay Bardağı Soya Sosu, 1 Çay Kaşığı Bal.
Şarabı bir tencerede kaynatın. Soya sosa bir çay kaşığı balı ilave ederek karıştırın ve şaraba ekleyin. Yaklaşık 20 dk kısık ateşte kaynatın. Patatesleri haşlayın. Haşlandıktan sonra kabuklarını soyup bir tencerede ezin, tereyağı, süt, tuz, karabiberi ekleyip 2 – 3 dk karıştırarak pişirin, ateşten alın. Fesleğeni ekleyip tekrar karıştırın. Tabaklara ikişer kaşık şarap sosu, üzerine patates püresini ve en üste bonfileleri koyun. Kalan sosu ( yaklaşık 2 çorba kaşığı ) bonfilelerin üzerine dökerek servis yapın.

Kaynak: Remix Lale Apa - Bedriye Medina

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder