Sayfalar

23 Mart 2009 Pazartesi

Kiraz Soslu Bonfile

Kiraz Soslu Bonfile

600 Gr. Bonfile ( 4 Büyük parça ), 350 – 400 Gr. Kiraz, 100 Ml Kiraz Suyu (2/5 Su Bardağı) 50 Ml Kırmızı Şarap (1/5 Su Bardağı), 50 Ml Kirsch veya Konyak (1/5 Su Bardağı) 1 Çorba Kaşığı Grenadin, 100 Ml Et Suyu (2/5 Su Bardağı), 1 Çorba Kaşığı Domates Püresi, 2 Arpacık Soğan (Doğranmış), 1 Defne Yaprağı, 1 Tatlı Kaşığı Top Karabiber, 1 Tatlı Kaşığı Nişasta, 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı (Oda sıcaklığında), Tuz, Karabiber,

Kirazları ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın. Yarısının suyunu sıkarak bir bardağa koyun. Kalan yarısını flambe yaparken kullanılmak üzere bir tabağa ayırın.

Kiraz Sos: Küçük bir tencereye kiraz suyunu, şarabı, et suyunu, domates püresini, soğanı, defneyaprağını ve top karabiberleri koyun. Orta ateşte 15 dk ısıtın. Sos koyulaştığı zaman bir bardakta nişastayı bir çorba kaşığı sıcak su ile karıştırıp sosa ilave edin, karıştırarak 2 – 3 dk daha kaynatın. Sosu süzün ve bir kenara alın.

Etleri teflon tavada pişirip sıcaklığını koruyabileceği bir kaba alın. Kirazları teflon tavaya koyun, kirsch veya konyağı ekleyerek flambe edin. Alev söndükten sonra kısık ateşte, kirazlara sosu ilave edip karıştırarak ısıtın.Tereyağı ile grenadini küçük bir bardakta karıştırın, karışımı sosa ilave edip karıştırmaya devam edin. Tereyağı eridikten sonra etleri tavaya koyun ve birkaç dakika sos ile birlikte ısıtın. Etleri servis tabaklarına koyduktan sonra tavada kalan kirazları ve sosu üzerlerine dökerek servis yapın.

Notlar:

Flambe; İçkiyi döktükten sonra çakmak ile alkolü yakarak alevlendirmek. Bu şekilde alkol uçuyor ve içkinin lezzeti yemekte kalıyor.

Grenadin; nar şurubudur. Genelde kokteyllerde tatlandırıcı olarak kullanılır. Marketlerde veya içki satan yerlerde bulabilirsiniz. Grenadin yerine tatlandırıcı olarak tatları çok farklı olmasına rağmen " nar ekşisi " kullanılabilir diye düşünüyorum.

Kirsch, bir tür likör.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder