23 Mart 2009 Pazartesi

Rokfor Soslu Bonfile & Spagetti

Rokfor Soslu Bonfile

800 Gr. Bonfile, ( 8 Dilim ) 125 Gr. Rokfor Peyniri, 300 Ml Krema, 350 Gr. Kestane Mantarı (Doğranmış) Top Karabiber, Tereyağı,

Teflon tavada etleri üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Küçük bir tavada tereyağı ile mantarları kavurun. Etlerin pişmesine yakın mantarları ete ilave edin. Küçük bir tavada, kısık ateşte, bir çay kaşığı tereyağı ile kremayı ısıtın, rokforu parçalayarak kremanın içinde eritip top karabiberleri ekleyin. 2 dk kadar pişirdikten sonra sosu etin üzerine dökerek 2 – 3 dk daha pişirin.

Bu yemeği makarna ile servis yapabilirsiniz. Artan rokfor sosu makarna ile karıştırdığınız taktirde lezzetli bir makarna sosu elde ettiğinizi göreceksiniz.

Not: Sosu makarna için de kullanacağınızı varsayarak 300 ml krema kullandım; sadece et için kullanacaksanız; 75 Gr Rokfor, 150 Ml Krema yeterlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder