Sayfalar

23 Mart 2009 Pazartesi

Balsamik Soslu Bonfile

Balsamik Soslu Bonfile

4 Dilim Bonfile ( Dilimler küçükse 8 ) 1/3 Su Bardağı Balsamik Sirke, 2 Çorba Kaşığı Soya Sosu, 1 Taze Portakalın Suyu, 1 Çorba Kaşığı Esmer Seker, 2 Çay Kaşığı Top Karabiber,

Orta ateşte, küçük bir tencereye balsamik sirkeyi ve soya sosu koyun. 3 çorba kaşığı ölçüye ininceye kadar ( 5 dk ) sosu koyulaştırın, ateşten alın. İçine portakal suyunu ekleyip bir kenarda bekletin. Düz bir tabakta seker ve top karabiberleri karıştırın. Etlerin yalnızca bir tarafını sekerli karışıma bastırın. Karışımın etlere eşit oranda dağılımına özen gösterin. Orta ateşte, eti sekerli tarafı aşağıya gelecek şekilde 3 – 5 dk karamelize olana kadar pişirin. Sonra diğer tarafını şekerli karışıma batırmadan pişirin. Pişen etleri sıcaklıklarını koruyabilecekleri başka bir kaba alın. Etleri pişirdiğiniz tavaya, balsamik sirkeli karışımı dökün, tahta bir kaşıkla karıştırarak sosu koyulaştırın. ( 3 – 4 çorba kaşığı sos kalana kadar ) Hazırladığınız sosu etlerin üzerine dökerek servis yapın.

Kaynak: Remix - Lale Apa - Bedriye Medina

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder