Sayfalar

21 Mart 2009 Cumartesi

Midye


Midye (Kidonya ve Angel)

1 Kg Kabuklu Midye (Kidonya ve Angel), 4 Arpacık Soğan (Doğranmış), 300 Ml Beyaz Şarap, 1 Çorba Kaşığı Tereyağı. Not: Kidonya ve Angel bir çeşit midyedir; canlı olarak Metro Market’lerde satılıyor. Ağzı kapalı olan midyeler canlı ve tazedir. Fırını 200 c ısıtın.

Bir tencerede tereyağını eritip soğanları kavurun. Midyeleri ve şarabı ekleyip yüksek ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak ve arasıra tencereyi sallayarak 5-6 dk kaynatın. Ağzı açılmayan midyeleri atın. Midye kabuklarının üstte kalanını atıp fırın tepsisine dizin.

Üzerine: 1 Çorba Kaşığı Tereyağı (Oda sıcaklığında), 2 Diş Sarımsak (Kıyılmış), 1-2 Çorba Kaşığı Süt (Oda Sıcaklığında), 50 Gr. Taze Kaşar veya Dil Peyniri (Rendelenmiş), Tuz, Kırmızıbiber.

Tüm malzemeyi küçük bir kâsede karıştırıp bir çay kaşığıyla midyelerin içlerini doldurun. Peynirler eriyip kızarana kadar 10 dk fırında pişirip sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder