Sayfalar

23 Mart 2009 Pazartesi

Mantarlı Bonfile


Mantarlı Bonfile

800 Gr. Bonfile, 350 Gr. Kestane Mantarı (Doğranmış), 2–3 Diş Sarımsak (Kıyılmış), 200 Ml Krema, 100 Gr Biberli Füme Peynir, 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 1 Çorba Kaşığı Tereyağı.
Büyükçe bir tavada zeytinyağı ile bonfileleri pişirin, ısısını koruyacağı bir kaba alın.

Aynı tavada tereyağı ile sarımsakları 1–2 dk kavurun, mantarı ilave edip kavurun; suyunu tam çekmesin. Mantarları da etlerin yanına koyun. Ateşi kısıp kremayı ısıtın; biberli peyniri ekleyip tahta bir kaşıkla hafif karıştırarak eritin. Peyniri çatal ile ezip kremaya koyarsanız daha iyi olur. Yumuşak bir peynir olmasına rağmen zor eriyor. Peynir eridikten sonra mantarları suyuyla birlikte ekleyip kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Etleri süzülen suyuyla birlikte sosa ekleyin; ısıtıp tabağa alın, sosu üzerine dökerek servis yapın.

Peynir sos tavuğa da çok yakışıyor; tavuk bonfile ile de deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder