23 Mart 2009 Pazartesi

Baharatlı Et

Baharatlı Et

Endonezya mutfağından bol baharatlı bir et yemeği.

800 Gr Bonfile,

Marine için: 1 Çay Kaşığı Zencefil, 2 Çay Kaşığı Kişniş, 1/2 Çay Kaşığı Hint Safranı, 1 Çay Kaşığı Acı Toz Kırmızıbiber, 1/2 Çay Kaşığı Kimyon, 1 Limon Kabuğunun Rendesi, 2 Tatlı Kaşığı Esmer Şeker, 3 Arpacık Soğan, 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı,

Küçük bir kâsede baharatları karıştırın; zeytinyağı, doğranmış arpacık soğanı ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Baharat karışımıyla etleri en az 2 saat marine edin.

Hindistan Cevizi Sütü: 1 Su Bardağı Su, 1/2 Su Bardağı Hindistan Cevizi Rendesi, Su ile Hindistan cevizi rendesini karıştırıp 1 saat bekletin. Hindistan cevizi rendesini atın, kalanı Hindistan cevizi sütüdür. Not:Dilerseniz marketlerde de satılıyor ama bence gerek yok kendiniz hazırlayabilirsiniz.

Garnitür: 1 Havuç, 1 Kırmızı Dolmalık Biber, 1 Sarı Dolmalık Biber, 1 Diş Sarımsak, 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 3 Çorba Kaşığı İstiridye Sosu ( Marketlerde satılıyor )

Bir tavada zeytinyağı ile sarımsakları 2 dk çevirip sebzeleri ekleyin, 3 – 4 dk soteleyin, fazla pişmesin. İstiridye sosu ekleyip iki üç dk kısık ateşte karıştırın, gerekirse 1 çorba kaşığı sıcak su ekleyip karıştırın.

Bonfilelerin üzerindeki soğanları bir bıçak yardımıyla temizleyin, 1–2 çorba kaşığı zeytinyağı ile yüksek ateşte her iki tarafını da üçer dakika pişirin. Etler pisince bir tabağa alın, sıcaklığını muhafaza edin.

Marine ettiğiniz sostan soğanları ayırın. Soğanları tavaya koyup kavurun. Hindistan cevizi sütunu, 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi rendesi ve marine ettiğiniz sosu ekleyin, koyultana kadar ısıtın.

Etleri tekrar tavaya alın, tabakta süzülen et suyunu tavaya dökün, birkaç dakika ısınana kadar sos ile pişirin. Etleri tabağa alın, üzerine sostan dökün ve garnitür hazırladığınız sebzelerle birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder