Sayfalar

21 Mart 2009 Cumartesi

Balık Köftesi

Balık Köftesi ( 6 Kişilik )

2 Palamut (iri), 2 Su Bardağı Bayat Ekmek İçi (ufalanmış), 1 Su Bardağı Un, 3 Yumurta, 1 Soğan, 2 Çorba Kaşığı Çam Fıstığı, 2 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü, Karabiber, Kimyon, 3 Defneyaprağı, Top Karabiber, Tuz, Su, Sıvıyağ.

Palamutları fileto kestirtip kılçıklarını ayıklattırın. Balıkları bir tencereye koyun, üzerine: 1 su bardağı su, defneyaprağı, top karabiber ve tuzu koyarak haşlayın. Balıklar haşlandıktan sonra derisini ve kalan kılçıklarını ayıklayarak köfte harcını karıştıracağınız kaba alın. Balıkları, ekmek, soğan, yumurta, çam fıstığı, kuş üzümü, tuz, karabiber, kimyon koyarak malzemeyi iyice karıştırın. Malzemeler iyice karıştıktan sonra, köfteleri misket seklinde küçük toplar halinde veya dilediginiz gibi hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri unlayarak yağda kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder