Sayfalar

23 Mart 2009 Pazartesi

Hardal Soslu Rosto


Hardal Soslu Rosto

2 Çorba Kaşığı Soya Sosu, 800 Gr. Kontrafile veya Bonfile (Bütün olarak, temizlenmiş, dilimlenmemiş), 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 2 Diş Sarımsak (Kıyılmış), 3 Arpacık Soğan (Kıyılmış), 2 Çorba Kaşığı Dijon Hardalı, 1/3 Su Bardağı Kırmızı Şarap, 1 Su Bardağı Et suyu, 1/3 Su Bardağı Krema, Karabiber.

Eti soya sosu ile ovalayın; alüminyum folyoya sarıp min. 1 saat dinlendirin. Fırını 180 c ısıtın. Borcamı 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlayın.

Büyükçe bir tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile eti (bütün olarak) her tarafı kahverengileşinceye kadar, ikişer dk. yüksek ateşte pişirin. Et piştikten sonra borcama alın; 15 dakikada bir çevirerek 30 dk pişirin. Fırının ısısını 160 dereceye düşürün; 30 dk daha, arasıra çevirip süzülen suyuyla ıslatarak pişirin.

Etin pişmesine 15 dk kala sosu hazırlamaya başlayın. 1 Çorba kaşığı zeytinyağı ile soğan ve sarımsağı kavurun, iyice yumuşasınlar. Şarabı ekleyip birkaç dk kaynatın. Hardal, et suyu, krema ve karabiberi ekleyip kısık ateşte kaynatmadan koyulaşana kadar karıştırarak ısıtın. Et piştikten sonra kesme tahtasına alıp keskin bir bıçakla ince ince dilimleyin. (Rosto gibi) Borcama süzülen et suyunu sosa ilave edip birkaç dakika karıştırarak ısıtın. Eti servis tabaklarına alın, üzerine sos dökerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder