Sayfalar

23 Mart 2009 Pazartesi

Biber Soslu Bonfile


Biber Soslu Bonfile (4 Kişilik)

8 Parça Bonfile, 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 150 Ml Beyaz Şarap, 200 Ml Et Suyu, 100 Ml Krema, 2 Çorba Kaşığı Dijon Hardalı, 2-3 Çorba Kaşığı Yeşil Tane Biber Turşusu.

Büyükçe bir tavada zeytinyağı ile etleri pişirin. Etleri ısısını koruyabileceği bir kaba alın. Beyaz şarabı ekleyip alkolü uçana kadar ısıtın; et suyunu ekleyin sıvı ½ ölçüye düşene kadar kaynatın. Ateşi kısın; krema, hardal ve biberi ekleyip kaynatmadan sos koyulaşana kadar karıştırarak ısıtın. Etleri süzülen suyuyla birlikte tekrar tavaya alıp 3-5 dk ısıtıp servis yapın.

“Gren Peppercons in Brine” nedir? Salamura yeşil tane biberdir. Başta İtalya olmak üzere dünya mutfaklarında kullanılan bu biber yeşil çitlembiğe benzer. Yanlış bilmiyorsam Madagaskar’da yetişiyor. Bildiğimiz yeşil top biberin meyve hali desek yanlış ifade etmiş olmayız herhalde. Tahmin edeceğiniz üzere orta acı bir lezzeti var. Sosa çok özel bir lezzet katıyor.
Bu biberi nerede bulacağınıza gelince; bir yıl öncesine kadar bir firma tarafından ithal ediliyordu, büyük marketlerde bulabilmek mümkündü. Hala bazı marketlerde ve http://www.gurmenet.com/ ‘da bulabilmeniz mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder