Sayfalar

23 Mart 2009 Pazartesi

Baba Gannuş (Ganoush)


Baba Gannuş (Ganoush) - (4 Kişilik)

4 Büyük Patlıcan, 2 Diş Sarımsak, 50 Gr. Badem, 1 Çay Bardağı Tahin, 1 Limonun Suyu, 1 Çay Kaşığı Kimyon, Tuz, Karabiber.

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun; çekirdeği varsa atın. Bademlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip bekletin; kabuklarını soyup rondoda parçalayın. Sarımsakları kıyın.
Patlıcanları blender veya rondoda parçalayın; diğer malzemeleri ekleyip 1 dk daha iyice karışana kadar rondoda karıştırın.

1 Kg. Kuzu Kuşbaşı (But tranç), 3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ, 3 Diş Sarımsak, 1 Soğan, 1 Çay Bardağı Domates Püresi, Maydanoz, Tuz, Toz Kırmızıbiber.

Büyük bir tencerede sıvıyağı ısıtıp soğanı sarımsağı kavurun. Etleri ilave edip yüksek ateşte kavurun. Domates püresini ilave edip ateşin altını kısın, etler yumuşayana kadar pişirin. Baharatları ilave edip karıştırın; ateşten alıp kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
Önceden hazırladığınız baba gannuşu ısıtıp tabakalara paylaştırın; üzerine etleri koyup servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder