Sayfalar

23 Mart 2009 Pazartesi

Manchego Peynirli Bonfile


Manchego Peynirli Bonfile

800 Gr. Bonfile, 100 Gr. Manchego Peyniri (Rendelenmiş), 350 Gr. Kestane Mantarı (Doğranmış), 200 Ml Krema, 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 2 Çorba Kaşığı tereyağı, 2 Diş Sarımsak (Kıyılmış), Tuz, İri Çekilmiş Karabiber.

Manchego peyniri İtalyanların parmigiano reggiano peynirine çok benzeyen fakat aroması daha güçlü bir peynir. Bu tarifi Parmigiano Reggiano ile de deneyebilirsiniz.

Zeytinyağı ile etleri pişirin. Etler pişerken sosu hazırlayın.

Orta boy bir tencerede sarımsak ile mantarları kavurun. Mantarlar kavrulduktan sonra suyuyla birlikte bir tabağa alın. Aynı tencereye kremayı koyup kısık ateşte kaynayana kadar ısıtın. Krema kaynadıktan sonra peyniri ekleyip eritin. Peynir eridikten sonra mantarı ekleyip karıştırın, ateşten alın.

Etler piştikten sonra bir tabağa alın. Peynirli sosu etleri pişirdiğiniz tavaya dökerek çok kısık ateşte, tahta bir kaşıkla karıştırarak sos ile tavanın dibindeki et suyunun sosa karışmasını sağlayın. Etleri tabaklara koyup sos ile birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder