Sayfalar

21 Mart 2009 Cumartesi

Balık Köftesi


Balık Köftesi (6 Kişilik)

1.5 Kg Beyaz Etli Balık, 1 Soğan (Küçük ve küp küp doğranmış), Çam Fıstığı, Kuş Üzümü, 3 Dilim Tost Ekmeği (Ufalanmış), Dereotu, Karabiber, Tuz.

Beşamel Sos: 1 Çorba Kaşığı Tereyağı, 1 Çorba Kaşığı Un, 200 Ml Süt, 50 Gr Dilpeyniri (Rendelenmiş)

Üzerine: 2 Su Bardağı Japon Ekmek Kırıntısı (Panko, Bread Crumbs) 2 Büyük Yumurta Akı (Çırpılmış)

Hardal Sos: 3 Çorba Kaşığı Hardal, 2 Çorba Kaşığı Mayanonez, Dereotu.

Tüm malzemeyi karıştırıp sos servis kasesine koyun.

Acı Sos: 3 Çorba Kaşığı Ketçap, 2 Çorba Kaşığı Mayonez, 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu, Birkaç Damla acı biber sosu (Tabasco, Lousianna vs)

Tüm malzemeyi karıştırıp sos servis kasesine koyun.

Büyükçe bir tencerede balıkları haşlayıp derisini, kılçıklarını ayıklayın.

Beşamel sosu hazırlayın. Sos ılınınca peyniri ekleyip karıştırın.

Balık, beşamel sos, soğan, tost ekmeği, çam fıstığı, kuş üzümü, dereotu, tuz, karabiberi iyice yoğurarak karıştırın. Köfteleri yassı olarak şekillendirin.

Köfteleri önce çırpılmış yumurta akına sonra ekmek kırıntısına batırıp bir tabağa dizin.
Köfteleri bir tencerede yağda kızartın. Kağıt havlu ile kapladığınız bir tabağa alıp yağını süzdürün; iki çeşit sos ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder