Sayfalar

20 Kasım 2017 Pazartesi

Dulce De Leche Sufle - Süt Karameli Sufle

Dulde De Leche Sufle - Süt Karameli Sufle

1 Yumurta, 2 Yumurta Sarısı, 500 Gr Dulce De Leche (Süt Karameli), 3 Çorba Kaşığı Un.

Üzeri için: 50-60 Gr. Eritilmiş bitter çikolata ve dilerseniz yanında bir top vanilyalı dondurma ile servis yapabilirsiniz.




4 Adet Sufle kabını iyi şekilde yağlayıp unlayın. Fırını 225 c sıcaklığa ayarlayın.

Bir çırpma kabında, yumurta ve yumurta sarılarını yaklaşık 5-6 dakika mikserle çırpın. Süt karamelini ekleyip birkaç dakika daha çırpın, malzemeler iyice birbirine karışsın. Unu ekleyip bir dakika daha karıştırın.

Malzemeleri eşit şekilde sufle kaplarına yerleştirin ve 12-13 fırında dakika pişirin.

Sufleleri fırından aldıktan sonra servis yapacağınız tabaklara ters şekilde çevirerek sufleyi tabağa alın. Sufle kaplarını iyice yağlayıp unlamanız durumunda sufleler düzgün bir şekilde çıkacaktır, aksi halde parçalanıp dağılabilir.

Sufleyi tabağa aldıktan sonra üzerine eritilmiş çikolata gezdirerek, dilerseniz yanında bir top vanilyalı dondurma ile servis yapabilirsiniz.

Az bir malzeme ile çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz bir sufle tarifi bu. Süt karameli suflenin içinde akışkan olduğu için hafifçe akıyor ve lezzeti inanılmaz. 

Alternatif: Dulce De Leche ve Çikolatalı Sufle

Daha önce çikolata sufle içinde süt karameli kullanmıştım, onu da denemenizi tavsiye ederim. Benim klasik akışkan çikolatalı sufle tarifime, sadece 250 gram Dulce De Leche ekleyerek hazırladım. Karamelli Çikolatalı akışkan çok güzel bir sufle oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder