Sayfalar

20 Ağustos 2017 Pazar

Şeftali Soslu Somon (4 Kişilik)

800 Gr. Somon Balığı, 
1 Çorba Kaşığı Tereyağı,
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı,
250 Gr. Soğan (Küp küp doğranmış)
60 ML Balsamik Sirke,
60 ML Maple Şurup,
150 Gr Şeftali (Kabuksuz, çatalla ezilmiş)

Fırını 180 c ısıtın.

Küçük bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını karıştırarak ısıtın, soğanları ekleyip orta ateşte -yaklaşık 15 dakika- rengi kahverengiye dönene kadar kavurun. Balsamik sirkeyi ekleyip 3-5 dakika daha kavurun. 

Maple şurubu ve şeftaliyi -süzülen suyuyla birlikte- soğanlara ekleyip, 3-5 dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edin. Sosu bir kenara alın.

Büyükçe bir tavaya birkaç çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip, somonu arkalı önlü üçer dakika pişirin. Tavanız fırında pişirme yapmaya uygun değilse, balıkları bir borcam tarzı fırın tepsisine alarak, sosu da ekleyerek 7-8 dakika daha pişirin. Balığınız piştikten sonra soğutmadan servis yapın.

Önemli Not: Önermiş olduğum pişirme süresi 3 cm kalınlığındaki somon balığı için geçerlidir. Somon balığınız daha ince ise pişirme süresini buna göre ayarlamanız gerekir. Somon balığı kesinlikle fazla pişirilmemelidir. Somon balığını fazla pişirdiğiniz zaman bütün lezzetini kaybeder. 

Karamelize soğan ile şeftaliyi birlikte pişirme fikri tamamen bana aittir, alıntı değildir, umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder