Sayfalar

16 Mart 2013 Cumartesi

Le Magret - Ördek Göğüs


Home TV, Jamie Oliver'in programinda gördüm bu tarifi, çok kolay ve inanılmaz lezzetli bir yemek. Sarımsaklı ekmekle servis yapılıyor.

İhtiyacınız olan tek şey, kişi başı 1 adet ördek göğüs

Sarımsaklı Ekmek: Baget ekmek ve sarımsak (kıyılmış)

Fırını 220 c ayarlayın.

Ördeklerin yapışmaması için döküm tavanızı zeytinyağı ile yağlayın. Ördeklerin derili kısmı aşağı gelecek şekilde, çok yüksek ateşte 4 dakika pişirin. Derisiz olan arka tarafını 3 dakika pişirin.

Kıyılmış sarımsakları bir kaseye koyun. Ördek çok yağlı olduğu için pişerken oldukça fazla yağ salıyor. Ördekleri ateşten aldıktan sonra bir kaşıkla yağın tamamına yakınını sarımsakların olduğu kaseye alın. Yağın sıcaklığı ile sarımsaklar pişecektir. Baget ekmeği dilimleyin ve bu karışımla yağlayıp fırın tepsisine dizin.

Ördekleri döküm tava ile birlikte fırına koyun ve 15-20 dakika ördeklerin büyüklüğüne ve ne kadar pişmiş sevdiğinize göre pişirin. 400 gramlık ördek göğüs için 15 dk ideal bir pişirme süresi. Eger daha iyi pişmiş isterseniz en fazla 18-20 dakika pişirebilirsiniz. 

Ördeğinizin pişme süresine 10 dakika kala sarımsaklı ekmekleri fırına koyun. Ekmekleri 10 dakikadan fazla pişirmeyin.

Ördekler piştikten sonra ahşap, kanalları olan bir kesme tahtasına alın. Kesme tahtasının kanalı olmazsa en lezzetli olan kısmı, ördeğin suyu akıp gidecektir, yazık edersiniz. Ördekleri et dilimleme bıçağı ile ince ince dilimleyin. Dilimleme esnasında ördeğin suyu tahtaya akacaktır. Sarımsaklı ekmekleri hafifçe ördek suyuna batırıp sosu emdirin. Ekmekleri bir tabağa alın, dilimlenmiş ördekle servis yapın. Afiyet olsun.

Not: Jamie bu tarifte baget ekmekleri tereyağı ile hazırlıyor. Ben ördek yağı ile hazırladım. Ördek yağı çok lezzetli bir yağdır. Birçok ünlü şef bu yağı özel yemeklerinde kullanır. Avrupa'da ördek yağı haricen satılan bir üründür. Ülkemizde de satılıyor fakat küçük ambalajda yok ne yazık ki. Otel ve restoranların kullanımına yönelik bir ambalaj şekli var. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder