Sayfalar

25 Ekim 2010 Pazartesi

Çikolatalı Krep


Çikolatalı Krep

50 Gr. Bitter Çikolata, 200 Ml Süt, 120 Ml Krema, 30 Gr. Kakao, 115 Gr. Un, 2 Yumurta, Sıvıyağ.

Taze Meyve: Çilek, Muz, Şeftali, Portakal, Mango vs.

Sütü ısıtın ateşten alıp mikser kabına dökün. Çikolatayı sütün içinde karıştırarak eritin. Kakao, un, krema ve yumurtayı çikolatalı karışıma ekleyip mikserle karıştırın. Karışımı 30-60 dk buzdolabında soğutun. Teflon bir tavayı sıvıyağ ile yağlayıp krepleri pişirin. Krepler hazır olduktan sonra içlerini dilediğiniz meyve ve kuruyemiş ile doldurun. Bir çorba kaşığı çikolatayı kreplerin içine bir çorba kaşığını da üzerlerine dökerek servis yapın. Ben krepleri çilekli ve elmalı hazırladım. Elmalı karışıma tarçın, kuru üzüm ve ceviz ekledim. Muz, ceviz ve kuru üzüm de çok güzel olur.

Çileklileri sadece çikolatalı yaptım.

Çikolata Sos: 80 Ml Krema, 40 Ml Süt, 120 Gr. Bitter Çikolata, 1 Çorba Kaşığı Konyak (opsiyonel) Küçük bir tencerede krema ve sütü ısıtıp ateşten alın. Konyak ve çikolatayı ekleyip eritin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder