19 Ekim 2010 Salı

Çikolatalı Cream Liqueur Cheesecake




Çikolatalı Cream Liqueur Cheesecake

Tabanı: 85 Gr. Tereyağı, 130 Gr. Un, 20 Gr. Kakao, 20 Gr. Pudra Şekeri, ¼ Çay Kaşığı Tuz.

20 Cm’lik kelepçeli bir kek kalıbını yağlayıp pişirme kağıdı ile kaplayın.

Bir kapta; un, kakao, pudra şekeri ve tuzu karıştırın. Küçük bir cezvede çok kısık ateşte tereyağını eritin, unlu karışıma ekleyip yoğurun. Hamuru düz olarak kalıba açın, kenar çıkmayın. Hamuru buzdolabına koyun, 30 dk soğutun.

Fırını 190 c ısıtın. Hamuru çatalla birçok yerinden delin, pişerken kabarmasın. 13 dk pişirin.

Peynirli Karışım: 320 Gr. Bitter Çikolata, 400 Gr. Labne, 140 Ml. Krema, 4 Çorba Kaşığı Cream Liqueur (Amarula, Bailey's, Feeney's, Carolans vs) 2 Çorba Kaşığı Viski.

Çikolatayı benmari usulü eritin. Ayrı bir kapta kremayı kar haline gelene kadar çırpın. Kremayı çırpmadan önce 5 dk derin dondurucuda soğutun. Labneyi mikserle çırpın. Erimiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Çırpılmış kremayı ekleyip karıştırın. Likör ve viskiyi ekleyip karıştırın. Karışımı kalıba tartın üzerine dökerek 1 gece buzdolabında bekletin.

Çikolata Sos: 130 Gr. Bitter Çikolata, 4 Çorba Kaşığı (60 Gr. Tereyağı) 2 Çorba Kaşığı Bal (35 Gr.)

Küçük bir tencerede kısık ateşte tereyağını eritin. Çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Balı ekleyip karıştırın. Sos ılınınca; (akıcılığını kaybetmesin), cheesecake’in üzerine dökün; spatula yardımıyla kekin üzerini ve kenarlarını sıvayın. Çikolata donana kadar bekletip servis yapın.

Not: Cheesecake’i buzdolabindan muhafaza edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder