Sayfalar

24 Ekim 2010 Pazar

Baharatlı Kurabiye


Baharatlı Kurabiye

250 Gr. Un, 10 Gr. Kabartma Tozu, 225 Gr. Tereyağı (Oda sıcaklığında), 80 Gr. Esmer Şeker, 50 Ml. Krema, 100 Gr. Badem, 1 Tatlı Kaşığı Bergamut Kabuğu Rendesi, 1 Çay Kaşığı Tarçın, Zencefil, 1/2 Çay Kaşığı Kakule Tozu, Muskat, Tuz.
Fırını 180 c ısıtın. Fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kaplayın.

Bir kaba unu, kabartma tozunu ve baharatları eleyerek karıştırın. Küçük bir kasede bademlerin üzerini geçecek kadar sıcak su döküp kabuklarını soyun, kurutun; rondoda toz haline gelinceye kadar parçalayın.
Büyükçe bir kapta tereyağı ile şekeri çırpın. Kremayı ekleyip çırpın. Sırasıyla unu ve bademi ekleyip yoğurun. Hamuru elinizle şekillendirip aralıklı olarak fırın tepsisine dizin. 180 c fırında 15-18 pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder