23 Mart 2009 Pazartesi

Carpaccio I

Carpaccio I ( 6 kişilik )

500 Gr. Hiç Yağsız Sığır Eti (salam dilimleri gibi ince ince kesilmiş) 200 ml Vinaigrette Sos, 2 Adet Ançüez Balık, 2 Çorba Kaşığı Kapari, 2 Çorba Kaşığı Soğan (Küp küp kesilmiş), 2 Çorba Kaşığı Salatalık Turşusu (küp küp kesilmiş) 2 Tatlı Kaşığı Hardal.

Mikserin içine balıkları, kapariyi, turşuyu, soğanı, hardal ve vinaigrette sosu koyun ve hepsi iyice karışana kadar karıştın. Bir tabağa ince et dilimlerini ve sosu ayrı bir kabın içine koyun. Bu şekilde servis yapın. Bu orijinal İtalyan tarifi.

Vinaigrete Sos: 200 Ml Zeytinyağı, 4 Çorba Kaşığı Beyaz Sirke veya Elma Sirkesi, 2 Diş Ezilmiş Sarımsağın Suyu, Tuz, Kırmızıbiber.

Tarif için Alev Özyaman'a teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder