Sayfalar

10 Şubat 2013 Pazar

Balsamik Soslu Rokalı Bonfile

Balsamik Soslu Rokalı Bonfile

1 Kg. Bütün Bonfile, 1 Demet Roka, 50-100 Gr. Parmesan Peyniri (rende veya parmesan bıçağı ile dilimlenmiş) 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı.

Balsamik Sos: 200 ML Balsamik Sirke, 1 Portakalın Suyu ve Kabuğu, 2-3 Çorba Kaşığı Balsamik Glaze.

Fırınınızı 230 c ayarlayın. Rokayı yıkayın, suyunu süzdürüp kurutun.

Tercihen döküm tavada, yüksek ateşte, zeytinyağı ile bonfilenin her tarafını üçer dakika pişirerek mühürleyin. Bu işlem etin suyunun kaçıp kurumasını engelleyecektir. Et pişirmenin en iyi yöntemi döküm tava kullanmaktır. 

Eti mühürledikten sonra 25-30 dk arası fırında pişirin. Etinizi az pişmiş seviyorsanız 20 dakika yeterli olacaktır. Bence 25 dakika ideal bir süre, 30 dakikada ise çok pişmiş olacaktır. Döküm tava kullandıysanız etinizi ateşten aldıktan sonra fırına koyabilirsiniz. Fırın tepsisine koymanıza gerek yoktur.

Etiniz pişerken sosunuzu hazırlayabilirsiniz. Küçük bir tencerede balsamik sirkeyi yarı yarıya düşene kadar kaynatın. Portakal kabuğunu rendeleyin -beyaz kısmını rendelememeye özen gösterin, acılık verir- suyunu sıkın. Balzamik glaze, portakalın suyunu ve kabuğunu balsamik sirkeye ekleyerek 10 dk kadar kaynatın. Sosu pişirme süreniz ile etin pişme süresi aşağı yukarı aynıdır. Eğer etiniz pişmediyse sosunuzu en küçük ocakta en kısık ateşte sıcak tutun.

Etiniz piştikten sonra kesme tahtasına alın ve ince ince dilimleyin. Etin süzülen suyunu sosa ekleyin. Eti keskin bir bıçakla -şef veya özel et dilimleme bıçağı ile- dilimlemelisiniz. Aksi halde zorlanabilirsiniz.

Büyükçe bir tabağa etleri dizin. Etlerin üzerine bir iki kaşık balsamik sos dökün; üzerine rokaları koyup parmesan peynirini serpiştirin ve bekletmeden sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun...



 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder