Sayfalar

28 Ocak 2012 Cumartesi

Yaban Mersinli Macaroon Cheesecake




Yaban Mersinli Macaroon Cheesecake

2 Büyük Yumurtanın Beyazı, ¼ Çay Kaşığı Krem Tartar, 3-4 Çorba Kaşığı Esmer Şeker, 150 Gr. Beyaz Çikolata, 8-10 Çorba Kaşığı Hindistan Cevizi.

Çikolatayı benmari usulü eritin.

Büyükçe bir kapta yumurta beyazlarını krem tartar ile şekeri azar azar ekleyerek önce düşük sonra en yüksek hızda çırparak kar haline getirin. Yumurta beyazının sıvı kalmamasına çok dikkat edin.

Bir spatula ile erimiş, hafif soğumuş çikolatayı azar azar dökerek yumurta beyazı ile karıştırın. Son olarak Hindistan cevizini azar azar ekleyerek karıştırın.

20 cm kelepçeli kek kalıbının tabanını ve kenarlarını pişirme kağıdı ile kaplayın; karışımı kalıba dökün. Fırını 160 c ayarlayın. Fırını önceden yakmayın çünkü fırın ısınırken macaroon’un dinlenmesi gerekiyor. Fırın ısınınca macaroon’u 160 derecede 20 dk pişirin.

Macacoon soğurken üzerine dökeceğiniz karışımı hazırlayın.

Üzerine: 200 Ml Krema, 400 Gr. Labne, 90 Gr. Pudra Şekeri, 2 Çorba Kaşığı Rom, 200 Gr. Yaban Mersini. 100 Gr. Rendelenmiş Bitter Çikolata.

Büyükçe bir kapta labneyi çırpın, pudra şekerini ekleyip çırparak karıştırın, Romu ekleyip karıştırın.

Ayrıca bir kapta mikserle kremayı kabarana kadar çırpın. Kremayı peynirli karışıma ekleyin, yaban mersinini ekleyerek tüm malzemeyi spatula ile karıştırın.

Peynirli karışımı macaroonun üzerine döküp bir gece buzdolabında bekletin. Son olarak rendelenmiş bitter çikolatayı cheesecake’in üzerine serpiştirin.

Cheesecake’i kalıptan çıkartmadan önce ince bir bıçakla kenarlarını kalıptan ayırın; dolaptan çıkarttıktan sonra bekletmeden servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder