Sayfalar

2 Şubat 2011 Çarşamba

Izgara Kalamar Dolması


Izgara Kalamar Dolması

4 Adet Tüp Kalamar, 1 Büyük Levrek (500 Gr), 500 Gr Karides Eti, 250 Gr Ahtapot, Dereotu, 1 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber (isteğe bağlı), Balzamik Sos Glaze.

Marine İçin: 1 Limonun Suyu, 1 Çorba Kaşığı Şeker, 1 Tatlı Kaşığı Karbonat, 150 Ml Bira.

Temizlenmiş kalamarları derince bir kaba koyup üzerine şeker ve karbonatı ekleyip karıştırın. Limon suyunu ekleyip 5-8 dk yoğurun. Birayı ekleyip 5-8 dk daha yoğurun. Kalamarları marine sosuyla birlikte 2-3 saat üstü kapalı olarak buzdolabında dinlendirin.

Levrek, karides ve kalamarları haşlayın. Balığın kılçıklarını, derisini ayıklayın. Karides ve ahtapotu doğrayın. Tüm malzemeyi karıştırıp dereotu, tuz, dilerseniz kırmızıbiberi ekleyin.

Kalamarları marine sosunun içinden alıp iyice süzdürün. İç malzemeyi dörde bölüp kalamarları eşit şekilde doldurun; ağzını kürdanla kapatın.

Kalamarları ızgarada pişirin; eğer çok pişirirseniz kayış gibi sert olur, pişirme süresi çok önemlidir. Ateşin alevli olmamasına dikkat edin; arkalı önlü 3-4 dk pişmesi için yeterli olacaktır.

Kalamarları tabağa alıp üzerine glaze balzamik sos döküp bekletmeden servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder