7 Mart 2013 Perşembe
Muzlu Karamelli Cheesecake
Tart Hamuru: 1 Yumurta (Çırpılmış), 100 Gr. Tereyağı (Oda sıcaklığında), 25 Gr. Pudra Şekeri, 100 Gr. Acıbadem Kurabiyesi (Parçalayıp ufalayın), 150 Gr. Un, 1/4 Çay Kaşığı Tuz.
Tüm malzemeyi karıştırıp elinizle düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp bir saat buzdolabında dinlendirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. 26 cm'lik, kelepçeli bir kek kalıbını yağlayıp hamuru yayın. Hamuru kenarlardan üç cm yukarıya kıvırın, kabarmaması için birkaç yerini çatalla delin.
Üzerine: Mascarpone Peyniri 500 Gr, Karamelize Condensed Milk 397 Gr, 2 Muz, 150 Gr Ceviz (kırılmış)
Derince bir kapta mascarpone peyniri ve karameli mikserle karıştırın. Muzu çatalla ezin. Cevizi ve muzu ekleyip spatula ile karıştırın. Karışımı tartın üzerine dökün. Cheesecake'in bir gece buzdolabında beklemesi gerekiyor.
Karamelize Condensed Milk: Condensed milk'in karamel halidir. Avrupa'da hazır olarak satılıyor, Türkiye'de yok ne yazık ki. Condensed milk uzun süre kaynatılarak karamelize ediliyor. Başka bir tarifimde nasıl yapıldığını anlatmıştım, aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.
http://muziskitchen.blogspot.com/2010/09/karamelize-condensed-milk.html
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder