Sayfalar

6 Nisan 2009 Pazartesi

Şeftali Soslu Tavuk

Şeftali Soslu Tavuk 4 kişilik

1 Kg. Tavuk Kalça veya Göğüs Eti, 2 Şeftali (Olgun ve tatlı) 3 Arpacık Soğan, 50 Ml Balsamik Sirke (1/5 Su Bardağı) 50 Ml Tavuk Suyu, 50 Ml Krema, 2 Çorba Kaşığı Taze Fesleğen, 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, Tuz, Karabiber.

Tavuk kalça kullanacaksanız kuşbaşı doğrayın, göğüs eti kullanacaksanız ince uzun dilimleyin. Zeytinyağı ile tavukları pişirip ısısını koruyacağı bir kaba alın.

Sosun hazırlanışı: 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile soğanları kavurun, balsamik sirkeyi ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Tavuk suyunu, kremayı ekleyerek sos koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin. Şeftaliyi ekleyip kısık ateşte kaynatmadan 5 dk kadar daha pişirin. Tavukları ekleyip sos ile birlikte birkaç dakika tavuklar soslanıp ısınana kadar pişirin. Kıyılmış fesleğenleri serpip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder