Sayfalar

6 Nisan 2009 Pazartesi

Nar Ekşili Cevizli Tavuk

Nar Ekşili Cevizli Tavuk (4 kişilik)

1 Kg Tavuk Kuşbaşı ( But ), 1/2 Su Bardağı Ceviz

Marinade: 100 Ml Nar Ekşisi (1 çay bardağı) 3–4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 3 Diş Sarımsak (Kıyılmış)

Bir bardakta nar ekşisi, zeytinyağı ve sarımsağı karıştırın. Büyükçe kapaklı bir kaba tavukları koyup nar ekşili karışımla karıştırın. Buzdolabında 3–4 saat dinlendirin.

Wokta veya tencerede, marinade sos ile tavukları pişirin. Cevizleri küçük bir tavada kavurup yemeğin pişmesine yakın tavuklara ekleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder