Fıstıklı Tavuk Dolması
4 Tavuk Göğüs Eti, 200 Ml Krema. 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 1 Çorba Kaşığı Tarhun Otu.
Harç: 1 Çorba Kaşığı Tereyağı, 1 Pırasa (Çok küçük doğranmış veya rendelenmiş) 3 Çorba Kaşığı Kepekli Ekmek İçi, (Ufalanmış) 3 Çorba Kaşığı Antep Fıstığı, 1 Yumurta Sarısı, 2 Çorba Kaşığı Maydanoz (Kıyılmış), 150 Gr. Dil Peyniri (Rendelenmiş) ½ Limonun Suyu ve Kabuğunun Rendesi, Tuz, Karabiber.
Tavukları kâğıt havlu ile kurulayın. Zeytinyağını tarhun otu ile karıştırıp tavukların her tarafını ovun. Kapaklı bir kapta 1 saat dinlendirin.
Fırını 180 c ısıtın.
Tavukların yan taraflarını bıçakla keserek cep şekline getirin. Tereyağı ile pırasaları soteleyin. Tavayı ateşten alarak kalan harç malzemeleriyle karıştırın. Hazırladığınız harçla tavukların içini doldurun. Bir borcamı tereyağı ile yağlayın, tavukları dizip üzerlerine küçük tereyağı parçaları serpiştirin, fırında 30 dk pişirin. Küçük bir kâsede kremayı çırpın 30 dk sonra tavukların üzerine döküp 20 dk daha pişirin. Tavuklar pişerken arasıra süzülen suyuyla ıslatın.
Kaynak: A La Carte - Saime Münir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder