Sayfalar

6 Aralık 2015 Pazar

Krep Pizza

Krep Pizza 

Krep (4 Kişilik):100 Gr Un, 100 Gr Süt, 100 Gr Su, 2 Yumurta, Tuz, Karabiber, Sarımsak Tozu.

Tüm malzemeyi derin bir kapta mikserle çırpın. 26-28 cm yapışmaz bir tavayı az miktarda sıvıyağ ile yağlayın. Bu ölçüden 4 krep çıkacaktır. Karışım yaklaşık 450 gr civarı olacaktır. Bir çorba kepçesine, karışımdan yaklaşık bir çay bardağı gelecek şekilde alın, tavaya dökerek hızlıca yayın ve arkalı önlü pişirin. 

Bu krep hamurunu pizza tabanı olarak kullanacağınız için, normal krep hamurlarından biraz daha kalın olacaktır.

Fırını 200 c ısıtın.

Üzerine: 200 Gr Rendelenmiş Dil Peyniri, 60 Gr Rendelenmiş Parmesan Peyniri, 200 Gr Shitake Mantarı (dilimlenmiş, 2 diş sarımsak ve tereyağı ile kavrulmuş), 4 Çorba Kaşığı Mısır.

Krep hamurlarını yapışmaz fırın kağıdı ile kaplayın. Krep hamurlarının üzerine malzemeyi eşit şekilde dağıtın; 50 Gram Dil Peyniri, 50 Gram Mantar, 1 Çorba Kaşığı Mısır ve 1 Çorba Kaşığı Parmesan Peyniri.

Krepleri ıslatmamak için üzerine herhangi bir sos sürmeyin. Kreplerin üzerine koyacağınız malzemeleri -peynir hariç- dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Kreplerin üzerine çok fazla malzeme koymamaya özen gösterin, fazla malzeme kreplerin kıtırlaşmasını engelleyecektir.

Krepleri 200 c fırında peynirler eriyip kızarana kadar, yaklaşık 15 dk pişirin.

Çocukların çok seveceği ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz pizzayı aratmayacak bir tarif... afiyet olsun.