Sayfalar

20 Eylül 2015 Pazar

Tahinli Cevizli Kurabiye

Tahinli Cevizli Kurabiye

140 Gr Un, 75 Gr Tereyağı (Soğuk, ufalanmış) 75 Gr Esmer Şeker, 2 Çorba Kaşığı Pekmez, 100 Gr Tahin, 75 Gr Ceviz (Dişe gelecek şekilde ufalanmış, pirinç) 2 Çorba Kaşığı Parça Çikolata veya Damla Çikolata 1/4 Çay Kaşığı Tuz.

Derin bir mikser kabında; Un, tuz, tereyağı ve şekeri mikserle karıştırın. Karışım ufalanıp topaklaşınca tahin, pekmez, ceviz ve parça çikolatayı ekleyip karıştırın.

Karışımı streç filme sarıp rulo veya dikdörtgen şekil vererek 2 saat kadar buzdolabında bekletin.

Fırını 175 c ısıtın. Fırın tepsisini yapışmaz yağlı kağıt ile kaplayın. Kurabiyeleri 1 cm kalınlığında dilimleyerek tepsiye dizin ve 13-14 dk pişirin.

Tahinli Balkabaklı Kurabiye

Balkabağı tatlısı, ceviz ve tahin üçlüsünün birbirine çok yakıştığını düşünüyorum. Geçtiğimiz günlerde markette dolaşırken Yedigün Reçelleri'nin ürün portföyüne balkabağı tatlısını da eklediğini gördüm, illa bir şeyde kullanırım diyerek almıştım. Sonra aklıma bu tarif geldi, neden olmasın diyerek üstteki tarifte şeker yerine aynı miktarda balkabağı tatlısı kullandım, sonuç harika oldu.

Tarif birebir aynı, şeker yerine 75 Gr Balkabağı Tatlısı kullanıyorsunuz. Balkabağını tahin ve pekmezle karıştırıp çatalla ezin ve karışıma ekleyin.

Tarifi her iki şekliyle de deneyebilirsiniz, afiyet olsun...