Sayfalar

17 Şubat 2014 Pazartesi

Peynirli Prosciuttolu Tavuk Sarma


4 Parça Tavuk Göğüs Eti 600 Gr, (Şinitzel gibi dövülmüş, inceltilmiş), 120 Gr Prosciutto Di Parma (12 Dilim), 100 Gr Parmesan (Parmigiano Reggiano, rendelenmiş), 100 Gr Buaffalo Mozzarella (Rendelenmiş), Tuz, Karabiber.

Fırını 200 c ayarlayıp ısıtın.

Tavukların içlerine tuz karabiber serpiştirip parmesan ve mozzarella ile doldurun, yuvarlayarak rulo gibi sarın. 3 dilim prosciuttoyu tavuk rulonun üzerine sarıp açılıp dağılmaması için kürdanla tutturun. 200 c fırında 25-30 dk pişirin.

Tavuklar fırındayken roka salatasını hazırlayın. 

1 Demet Roka, 1 Çorba Kaşığı Tereyağı (20 Gr) 2 Diş Sarımsak, 1 Çay Bardağı Panko (Japon Ekmek Kırıntısı), 4 Çorba Kaşığı (60 Gr) Parmesan (Rendelenmiş), 2 Çorba Kaşığı Balsamik Glaze, 2 Çorba Kaşığı Balsamik Sirke.

Küçük bir tavada tereyağını eritin, sarımsak ve pankoyu ekleyip panko kızarıp kıtırlaşana kadar 3-5 dk karıştırarak pişirin. Panko kızarınca ateşten alın.

Balsamik sirke ile balsamik glazeyi karıştırıp rokanın üzerine dökün; panko ve parmesanı serpiştirin.

Tavuklar piştikten sonra büyük bir tabağa alın, roka salatası ile birlikte servis yapın.