Sayfalar

31 Ekim 2013 Perşembe

Muzlu Profiterol

Elimde kalan son kutu karamelize condensed milk ile fazla uğraşmadan, tembel işi ne yapabilirim diye düşünürken gözüme hazır profiterol topları takıldı... Neden olmasın diyerekten işe koyuldum...

Krema: 1 Kutu Karamelize Condensed Milk 397 ML (Condensed Milk'in karamelize hali), 200 Gr Labne, 200 ML Krema (çırpılmış), 1 Paket Hazır Profiterol Topu (1 pakette 32-35 adet var), 2 Muz (büyük ve olgun, çatalla ezilmiş)

Çırpılmış krema ile labneyi el çırpıcısı ile karıştırın, karameli ekleyip karıştırın, muzları ekleyip karıştırın. Sebze soyucunun ucu ile profiterol toplarında küçük bir delik açın. Karışımı krema torbasına dökün. Topların içlerini krema ile doldurun.

Çikolata Sos: 200 Gram Bitter Çikolata (Parçalanmış), 5 Çorba Kaşığı Kaynar Su, 2-3 Çorba Kaşığı Tereyağı (Oda sıcaklığında erimiş), 40 Gr Krokan (fındık, antep fıstığı, yerfıstığı...hangisini seviyorsanız)

Çikolatayı benmari usulü eritin. Kaynar suyu ilave edip iyice karıştırın, yağı ekleyip karıştırın. Fazla bekletmeden bir kaşık ile topların üzerine dökün.


Profiterol buzdolabında birkaç saat kaldıktan sonra servis yapabilirsiniz.